Centrum Krakov získává svoji konečnou podobu

Cenrum Krakov

Cenrum Krakov

V pražských Bohnicích se již za několik měsíců otevře veřejnosti nové moderní obchodní centrum, které ponese jméno lokality, ve které se nachází, tedy Centrum Krakov. Lokalita pro výstavbu nebyla vybrána náhodně, jejímu zvolení předcházela důkladná studie okolí a celkové spádové oblasti, přičemž podstatnou roli hrála také absence konkurenčních obchodních center, kdy nejbližší z nich je vzdáleno minimálně 20 minut jízdy od Centra Krakov.

Na místě zchátralého a nevzhledného nákupního střediska Krakov z počátku 80. let již vyrostlo nové stejnojmenné moderní obchodní Centrum Krakov. V uplynulých měsících byla dokončena fasáda objektu a v současné době se intenzivně pracuje zejména v interiéru budovy. Začínají se již taképřipravovat obchodní jednotky pro jejich následné předání nájemcům k provedení jednotlivých vestaveb. Větší část jednotek je již pronajata budoucím nájemcům a v současné době se jedná o obsazení zbývajících menších jednotek, z nichž některé jsou stále ještě k dispozici budoucím zájemcům. Otevření nového obchodního centra je plánováno na podzim tohoto roku na přelomu měsíců října a listopadu a postup stavebních prací nasvědčuje tomu, že tento termín bude dodržen.

Cenrum KrakovCenrum Krakov

Centrum Krakov je umístěno uprostřed rozsáhlého bohnického sídliště, kde jen v nejbližším okolí, tedy v docházkové vzdálenosti, žije 23.000 obyvatel. Celková spádová oblast čítá, dle studie zpracované společností INCOMA GfK., až 70.000 obyvatel a zahrnuje vedle nejbližšího okolí centra také oblasti Čimic, Tróji, Kobylis, Dolních Chaber, Ďáblic, Březiněves a obce na sever od této lokality. Co do počtu obyvatel je reálná spádová oblast srovnatelná s velkým okresním městem, na rozdíl od takových měst však v reálné spádové oblasti Centra Krakov neexistuje v současné době žádná přímá konkurence a lze předpokládat, že ani do budoucna žádná existovat nebude. Nejen, že nové centrum toto místo příjemně oživí, ale především nabídne místním vše, co zde dosud chybělo, a lidé museli kvůli nákupům dojíždět do centra města nebo do vzdálených obchodních center. I ze zákaznického výzkumu, taktéž zpracovaného spol. INCOMA GfK. (na otázky odpovídalo přes 300 respondentů), vychází, že více jak tři čtvrtiny dotázaných výstavbu nového obchodního centra vítají a předpokládají, že v něm budou nakupovat. U obyvatel nejbližšího okolí tento ukazatel dosáhl dokonce hodnoty 95%.

Cenrum KrakovCenrum Krakov

Nový, moderní třípatrový objekt bude přístupný pěti vchody ve dvou úrovních. V přízemí z povrchového parkoviště v ulici Hněždenská, od autobusové zastávky z ulice Lodžská a z náměstí před kulturním domem. Zvýšené přízemí pak bude přístupné z východní strany objektu a z pěší lávky vedoucí přes ulici Lodžskou. Součástí centra je rovněž parkoviště s kapacitou 300 parkovacích míst a umístění přímo u autobusové zastávky Krakov zajišťuje také velmi dobrou dostupnost MHD. Na téměř 14.000 m2 obchodních ploch bude zhruba 100 obchodních jednotek. V přízemí budou vedle supermarketu BILLA obchody a služby jako např. drogerie, banky, tabák, lékárna, čistírna či kavárna. Druhé patro bude zaměřeno na obchody s módou, obuví, sportovními potřebamiči domácími spotřebiči a ve 3. patře pak bude rychlé občerstvení a restaurace, dětský koutek a jednotky orientované na děti, zábavu, volný čas a sportovní vyžití.

www.centrumkrakov.cz. V případě zájmu o pronájem jednotek se neváhejte obrátit přímo na společnost Centrum Krakov nebo na jednoho z jejích partnerů pro pronájem, společnosti DTZ, Professionals či CBRE.