Češi obměnili destinace, kde chtějí být na Velikonoce. Skokanem je Berlín

Berlín (ilustrační foto)

Berlín (ilustrační foto) Zdroj: CC BY 2.0: zoetnet via Flickr

Nadcházející velikonoční prázdniny si Češi jako turisté chtějí užít stejně jako loni nejčastěji v Praze. Jinak se ale jejich cestovní apetit poněkud změnil. Letos se mezi 10 nejoblíbenějšími městy oproti loňsku nově objevil Berlín, Benátky a Krakov. Naopak loni druhý Řím je letos až na 11. místě.

Jak zjistil hotelový vyhledávač trivago.cz, Češi by si na Velikonoce v české metropoli chtěli dopřát v průměru tři noci a za dvoulůžkový pokoj jsou ochotni zaplatit v průměru 1800 korun za noc.

V oblibě následuje Londýn, Budapešť a TOP pětku pak uzavírá Berlín. Ve většině případů chtějí strávit Češi na dovolené čtyři noci, nejdelší prázdniny (šest nocí) chystají v případě Dubaje. Tam jsou také ochotni zaplatit nejvíce – přes 5,5 tisíce za noc ve dvoulůžkovém pokoji.

TOP 10 destinací pro Velikonove 2016TOP 10 destinací pro Velikonove 2016 | trivago.czPoznámka: Cena, kterou jsou Češi ochotni zaplatit za dvoulůžkový pokoj a noc
Pramen: trivago.cz

Kromě Berlína jsou ale Češi ochotní letos zaplatit za ubytování v TOP 10 velikonočních destinacích mnohem méně než loňský rok. Například za ubytování v Londýně, který se loni umístil na čtvrtém místě a letos je dokonce druhý, letos chtějí dát v průměru 3600 korun za noc, zatímco minulé Velikonoce to bylo 4130 korun.

Největší rozdíl mezi TOP deseti destinacemi zaznamenaly Benátky, v nichž jsou Češi ochotni dát za ubytování o třetinu méně, letos pouze tři tisíce korun. Naopak více jsou Češi ochotni připlatit v Berlíně, a to o desetinu – tedy 2300 korun.

Meziroční vývoj u TOP 10 velikonočních destinacíTOP 10 velikonočních destinací 2016/2015TOP 10 velikonočních destinací 2016/2015 | trivago.czPoznámka: Cena, kterou jsou Češi ochotni zaplatit za dvoulůžkový pokoj a noc
Pramen: trivago.cz