Český výrobce zdravých matrací Mabo expanduje i do zahraničí

Postel, ilustrační foto

Postel, ilustrační foto Zdroj: Pixabay.com

Třetinu života prospíme, a dobrý spánek dělá kvalitní matrace. To si před dvaceti lety uvědomil Martin Kinšt, když zakládal v Horní Suché na Karvinsku firmu Mabo. Ze skromného výrobce čalounických potřeb se v následujících dvou dekádách stal předním dodavatelem špičkových matrací, kterými zásobuje nejen celou Českou republiku, ale také zahraničí.

„Je prokázáno, že kvalitní spánek je podmínkou zdravého života. Opravdu dobrou matraci, dokonale ergonomickou a prodyšnou, tedy potřebuje prakticky každý. To je od začátku filozofie naší firmy,“ vysvětluje Martin Kinšt. A s tímto jednoduchým přístupem slavil úspěch: Už dva roky po založení firmy se s matracemi zúčastnil veletrhu s nábytkem v Hradci Králové, a krátce poté mohl přestěhovat výrobu do větších prostor. Zde také instaloval první stroje pro zpracování polyuretanových pěn.

Jediný výrobce matrací s automatickou 3D frézou

Pracovníci Mabo jsou dnes schopni vyrobit jakékoli profily z PUR pěny, které pak slouží pro výrobu matrací i nábytku. Vše je samozřejmě podrobováno náročným testům na zařízeních, simulujících používání matrace nebo sedáku po celou dobu jejich životnosti.

„Díky vysokým investicím do technologií jsme v současné době plně soběstační a kompletní vývojový i výrobní proces probíhá na jednom místě,“ říká Martin Kinšt. A přidává jednu novinku: „Nedávno jsme instalovali automatickou 3D frézu pro úpravu povrchu matrace. Jsme v České republice jediná firma, která takovou technologii k úpravám matrací využívá.“

V prodejnách po celém Česku i v e-shopech

V nabídce firmy dnes zákazníci najdou matrace antibakteriální, pružinové, latexové, polyuretanové, matrace z visco pěny nebo bio studené pěny či matrace extraline. Dalším sortimentem jsou matracové chrániče, rošty, polštáře, potahy a lůžkoviny. Distribuci provádí firma prostřednictvím specializovaných prodejen, s nimiž dlouhodobě spolupracuje. Samozřejmostí je dnes pro úspěšného výrobce také e-shop.

Jak vybírat postel, aby se vám krásně spalo