Číňané nabízeli za Dočkala 175 milionů korun. Sparta řekla ne

Záložník Sparty Bořek Dočkal slaví výhru nad Southamptonem a postup ze základní skupiny Evropské ligy

Záložník Sparty Bořek Dočkal slaví výhru nad Southamptonem a postup ze základní skupiny Evropské ligy Zdroj: ČTK

Bořek Dočkal na Interu neproměnil penaltu
Záložník Bořek Dočkal na tréninku Sparty ve Španělsku
Bořek Dočkal sledoval utkání jen z tribuny
Bořek Dočkal ze Sparty
5
Fotogalerie

Ještě před startem jara měl Bořek Dočkal nakročeno do Číny. V Praze dokonce proběhla minulý týden schůzka se zástupci nejmenovaného klubu. Nakonec ale Sparta řekla NE. A pohádkovou nabídku ve výši 175 milionů korun odmítla.

Jako první zveřejnil zprávu o neúspěšném jednání server idnes.cz. Informaci potvrdil pro iSport.cz také hráčův agent Viktor Kolář.

"Bořek Dočkal se netají přáním vyzkoušet si ještě angažmá v zahraničí, dlouhodobě tedy hledáme možné varianty zajímavé pro klub i pro hráče. Čína je velmi specifickým a zároveň nesmírně zajímavým trhem, který ovšem není snadné zaujmout. V tomto případě jsme byli úspěšní a můžeme potvrdit, že finální přestupová částka pro klub i plat nabídnutý hráči se pohybují v relacích, které se v následujících letech ve spojení s fotbalistou české nejvyšší soutěže velmi pravděpodobně nebudou opakovat," řekl Kolář.

O jaké cifry jde? Sparta mohla za Dočkala vyinkasovat neuvěřitelných 175 milionů korun a pro samotného hráče byl připraven plat kolem 70 milionů korun za rok.

Vše o startu jarní části fotbalové ligy a přípravách si přečtěte na isport.cz

Sparta probírala přestup i s Dočkalem. "Nijak jsme na hráče ohledně přestupu netlačili a oceňuji, že ani Bořek nevyvíjel tlak na nás. Společně jsme dospěli k názoru, že tohle řešení je v tuto chvíli správné," řekl generální ředitel klubu Adam Kotalík.

Více o nabídce čtěte na isport.cz