CK Fischer loni klesl zisk na 7,4 milionu korun, letos čeká rekord

Ilustrační foto

Ilustrační foto

Cestovní kancelář Fischer vydělala v loňském roce 7,4 milionu korun, meziročně to je o 12,9 milionu méně. Tržby klesly o šest procent na dvě miliardy korun. Letos ale očekává cestovní kanceláře rekordní výsledek hospodaření.

„Loňský rok ještě nebyl pro cestovní ruch nijak dobrý. Problémy byly v řadě nejpopulárnějších destinací, především v Egyptě a Řecku. Naproti tomu za letošní rok očekáváme rekordní výsledek celé naší skupiny,“ uvedl mluvčí CK Fischer Jan Osúch.

Zájem o dovolenou v Řecku klesl podle výroční zprávy cestovní kanceláře o desetinu, do Egypta vyjelo s cestovní kanceláří meziročně o 12 procent méně turistů. CK Fischer registrovala také snížený zájem o zimní dovolené u moře. V roce 2012 měla celkem 107 tisíc klientů.

Fischer minulý týden obnovil zájezdy do Egypta. Ceny last minute zájezdů kvůli nepokojům klesly až o pětinu. „Egyptští hoteliéři cestovním kancelářím nabízejí slevy a my to beze zbytku promítáme do cen,“ uvedl Osúch.

Konkurenční cestovní kancelář Čedok se v loňském roce dostala do ztráty 39,6 milionu korun po předloňském zisku čtyři miliony korun. Tržby stouply o 200 milionů na 3,1 miliardy korun. V letošním roce Čedok očekává návrat hospodaření do černých čísel.

Na českém trhu působí 997 aktivních cestovních kanceláří pojištěných proti úpadku. Loni prodaly přes dva miliony zájezdů.