Dodavatel pošťáckých uniforem bude vybrán v elektronické aukci

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Ceska posta

Tendr České pošty na dodávku stejnokrojů za předpokládaných 153 milionů korun je právě v polovině. Pošta minulý týden uzavřela příjem nabídek. Vítěze vybere v elektronické aukci. Její termín ještě nebyl stanoven.

„Řízení stále probíhá. Hodnocení nabídek proběhne prostřednictvím elektronické aukce a v takovém případě není možné zveřejňovat žádné identifikační údaje uchazečů ani jejich počet,“ odpověděl na dotaz E15.cz mluvčí České pošty Matyáš Vitík.

Jak mluvč íupřesnil, v tendru se nejedná o nový typ pošťáckých uniforem, ale o zajištění nákupu stejnokrojů ve stávajícím provedení po ukončení platnosti aktuální rámcové smlouvy.

Přečtěte si:

Změna dodavatele tedy nebude mít vliv na vzhled stejnokrojů. Po posouzení nabídek proběhnou elektronické aukce. Pošta v jednotlivých částech zakázky poptává pánskou a dámskou konfekci, košile a halenky, pánské a dámské svetry, zimní a cargo kalhoty, polo trička a trika bez rukávů a outdoorové oděvy.

Naposledy pošta velký tendr na dodávku stejnokrojů vypsala v roce 2011, tehdy se o zakázku za 240 milionů na čtyři roky podělily firmy Koutný, Xena a Blažek Praha.

Neúspěšní uchazeči se proti výsledkům odvolali k ÚOHS, ten je ale potvrdil. Nové stejnokroje dostalo 21 750 zaměstnanců, zejména přepážkoví pracovníci, doručovatelé, vedoucí pošt a další pracovníci v provozu.