E-shop s nábytkem Bonami expandoval do Maďarska a očekává růst tržeb

Bonami

Bonami Zdroj: E15

Internetový obchod s bytovými doplňky a nábytkem Bonami.cz letos očekává tržby kolem jedné miliardy korun po loňských 700 milionech. E-shop tento týden expandoval do Maďarska, což je po Polsku, Slovensku a Rumunsku pátá země kde působí, dodala společnost.

"Podle zkušeností z ostatních zemí, stávajícího počtu registrací a zatím malé konkurence na trhu očekáváme, že Maďarsko by mohlo už letos dosáhnout na obrat až 15 milionů korun, což bychom považovali za úspěch a byl by to nejrychlejší start ze všech zemí regionu," uvedl ředitel firmy David Šiška.

Maďarská verze Bonami od počátku nabízí stejný sortiment více než 50 tisíc kusů zboží od bytových doplňků až po nábytek. E-shop spoléhá na svou mobilní aplikaci, protože téměř dvě třetiny přístupů se už nyní v Maďarsku děje prostřednictvím mobilních zařízení.

E-shop s nábytkem a bytovými doplňky začal v Česku fungovat v lednu 2013. V roce 2014 se rozšířil do Polska, o rok později na Slovensko a v roce 2016 do Rumunska. Bonami je projektem Václava Štrupla a investiční skupiny Miton. Bonami.cz nabízí nábytek a bytové doplňky od více než 500 dodavatelů.

Mezi největší tuzemské e-shopy patří Alza.cz, Mall Group, Notino.cz či Datart. V roce 2017 stouply tržby e-shopů o 18 procent na 115 miliard korun, vyplývá z údajů Asociace pro elektronickou komerci a srovnávače cen Heureka.cz.