FC Barcelona usiluje o rekordní kontrakt, chce alespoň 53 milionů liber

FC Barcelona

FC Barcelona Zdroj: ctk/AP

Katalánský klub FC Barcelona zatím nepotvrdil prodloužení kontraktu se společností Qatar Airways, jejíž jméno nosí její hráči na dresech od sezony 2013/2014. V oficiálním prohlášení klub uvádí, že rozhodnutí, které mělo padnout do konce října, odkládá až na začátek příštího roku. Podle některých médií je důvodem oddálení fakt, že Barcelona požaduje navýšení původně domluveného kontraktu.

Smlouva se společností Qatar Airways vyprší na konci této sezony. Podle ní platí společnost za umístění svého názvu na dresu Barcelony 27 milionů liber ročně. Podle španělských médií barcelonské vedení požaduje minimálně dvojnásobek, tedy smlouvu, která alespoň vyrovná kontrakt Manchesteru United a společnosti Chevrolet. Smlouva zajišťuje anglickému klubu ročně 53 milionů liber a jedná se o rekordní sumu za reklamu na dresech ve všech sportech.

Prezident Barcelony Josep Maria Bartomeu po schůzce se zástupci společnosti také připustil, že barcelonský stadion Nou Camp by mohl poprvé v historii klubu nést jméno komerční firmy. Klub plánuje rozšíření stávající kapacity stadionu o necelých šest tisíc míst na 105 tisíc. Podle předběžných odhadů by tato úprava měla vyjít na 620 milionů eur.

Největší kontrakty za reklamu na dresech
klub sponzor roční příjem (v milionech liber)
Manchester United Chevrolet 53
Chelsea Yokohama 40
Arsenal Fly Emirates 30
FC Barcelona Qatar Airways 27
Bayern Mnichov Deutsche Telekom 25

Pramen: monitoring E15