Investor Barta dokoupil zbývající podíl v portálu Tarifomat

tarifomat

tarifomat Zdroj: msc

Největší internetový srovnávač mobilních tarifů Tarifomat má jediného vlastníka. Zbývající padesátiprocentní podíl v portálu padl do náruče investorům ze skupiny NetBrokers Holding, která je spojena s podnikatelem a investorem Janem Bartou. Ten stojí i za pojišťovacím rozcestníkem ePojištění.cz, či za agregátory slev Zapakatel.cz a Slevín.cz, jehož akvizici dokončil letos v březnu.

První půlku Tarifomatu koupila skupina už loni, nyní dokoupila zbytek. Portál funguje od roku 2012 a funkci agregátoru telekomunikačních tarifů postupně rozšířil o srovnávač cen plynu a elektřiny. Jen loni uzavřel portál Tarifomat podle údajů NetBrokers smlouvy v hodnotě převyšující 340 milionů korun. Hodnota transakce podle vyjádření firmy oceňuje portál Tarifomat na stovky milionů korun.

„Plnou integrací Tarifomatu posiluje skupina NetBrokers Holding svoji výsadní pozici na poli rodinných financí a stává se jedničkou na trhu pojištění, mobilních i datových tarifů a energií, tedy v oblastech, kde domácnosti utrácejí za služby nejvíce a kde pomůžeme klientům k největším úsporám,“ uvádí šéf NetBrokers Dušan Šenkypl.

Portál Tarifomat zakládali podnikatelé Roman Nováček a Petr Fajmon. Po odchodu z Tarifomatu přešli zakladatelé k virtuálnímu operátorovi Gorila mobil. Ten pak po pár měsících fungování loni prodali do portfolia O2. NetBrokers koupil Tarifomat od podnikatele Pavla Černocha, který i po transkaci zůstane v čele vedení Tarifomatu.

Expandující NetBrokers hodlají letos přijmout 200 zaměstnanců, po náboru jich tak bude mít celkem kolem 500. „Do budoucna plánujeme další růst i nábor zaměstnanců, včetně stěhování do větších a modernějších prostor v Praze i v Brně,“ dodává Šenkypl.