Italové inkasovali za šest měsíců na hlavním nádraží 77 milionů

Hlavní nádraží Praha

Hlavní nádraží Praha Zdroj: Topic Petr

Pronájem obchodů na pražském hlavním nádraží vynesl za prvních letošních šest měsíců české odnoži italské společnosti Grandi Stazioni Česká republika 77 milionů korun. Firma v současnosti pronajímá 59 obchodních jednotek a zbývá jí obsadit posledních osm.

Do rekonstrukce nové odbavovací haly hlavního nádraží celkem Grandi Stazioni ČR investovala 1,15 miliardy korun. Stavební práce trvaly čtyři roky, v ostrém provozu je hala zhruba rok. Nyní by se měli dělníci přesunout do secesní Fantovy budovy. Obnova čeká i kultovní kavárnu. „Předpokládáme, že rekonstrukce bude zahájena do konce tohoto roku,“ sdělil serveru E15.cz mluvčí společnosti Martin Hamšík.

:

Nový život pro česká nádraží

Dodal, že přesná investice do opravy Fantovy budovy je stále předmětem jednání. „Záleží na podmínkách, na jakých se dohodneme s hlavním dodavatelem,“ konstatoval Hamšík.

Díky tržbám z pronájmu obchodních prostor stoupl firmě loni obrat o 70 procent na 162,5 milionu korun. Čistý zisk poskočil o 200 procent na téměř 47 milionů. Grandi Stazioni ČR má s dohodnutý pronájem hlavního nádraží na 30 let.