Jak vaří kluci a holky s tajnou knihou. V karlínské restauraci HolKa si dáte i langoš na sladko
Štvanická lávka mezi pražskými Holešovicemi a Karlínem, které se díky poloze přezdívá HolKa, ještě není přístupná ani rok a už má kamarádku. Začátkem jara v těsném sousedství otevřela restaurace Karlínská HolKa. Jednoznačný název tak nezapře svou inspiraci a neznalým prozrazuje polohu podniku. Je to třeba – zvenku nenápadná prosklená výloha totiž nenapovídá, že by se uvnitř odehrávala jakákoli gastronomická kouzla.
Přitom by byla škoda Karlínskou HolKu minout. Jedná se o nový přírůstek do gastronomické skupiny Kolektiv, která provozuje například nedaleké Nejen Bistro, ale také Výčep v Korunní nebo Dock House v Michelské. Právě z Dock House si karlínská novinka vypůjčila šéfkuchaře Vratislava Oehma, který zde působí jako executive chef.
Provozovatele oslovili developeři napřímo a zhruba před dvěma lety jim tento prostor nabídli k pronájmu. Přízemí kancelářské budovy Missouri Park díky tomu ožilo středoevropskou, respektive rakousko-uherskou kuchyní. „Kuchyni definujeme jako rakousko-uherskou, z ní ovšem vychází i tradiční pokrmy české kuchyně. Ta bude pro hosty vždycky nejvíce sexy – lidé mají rádi jídla jako svíčkovou nebo výpečky. Proto je objevíte i u nás. Vycházíme z historických receptur známých pokrmů, které ale připravujeme trochu jinak a dáváme jim moderní podobu,“ uvádí manažer podniku Michal Reiniš.
Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.
Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!