Kolem sponzora fotbalu ePojisteni.cz krouží kupci, zájem je i ze zahraničí

Stadion Sparty na Letné

Stadion Sparty na Letné

Zpráva, že nejvyšší fotbalová soutěž se bude nejméně dva roky jmenovat ePojisteni.cz liga, vzbudila rozruch. Jeho pokračování se připravuje. Kolem hlavního sponzora fotbalistů totiž podle informací E15.cz krouží kupci.

„Exitové strategie máme otevřené, a když se objeví nějaká zajímavá alternativa, tak ji zvažujeme,“ sdělil Dušan Šenkypl, šéf a jeden z hlavních akcionářů firmy NetBrokers Holding, která ePojisteni.cz vlastní. Podle neoficiálních informací se do hry o převzetí pustili i velcí zahraniční hráči.

Kromě on-line prodejce pojistek spadá pod holding také ještě například srovnávač telekomunikačních a ergetických tarifů Tarifomat. Skupina se chlubí tím, že její služby používá přes tři miliony uživatelů. Firma již expandovala též na Slovensko.

Celý NetBrokers Holding loni při tržbách 446 milionů korun vytvořil zisk EBITDA na úrovni 120 milionů. To se rovná ziskové marži sedmadvacet procent.

„Ta firma je raketa,“ zhodnotil výkon skupiny jeden z investičních poradců, který si přál zůstat v anonymitě. Nasypání peněz do fotbalu podle něj provozní zisk a možná i celé ohodnocení firmy spíše srazí. „Ale dlouhodobě by to mělo výrazně zvednout známost značky, tím tržby a to se časem projeví tak, že se vrátí i marže,“ dodal. Současně to ovšem znamená, že aktuálně pro majitele není nejvhodnější doba na prodej firmy.

Ve hře však může být i prodej části společnosti. Kromě Šenkypla je podílníkem skupiny rovněž internetový a mediální podnikatel Jan Barta. Další dva akcionáři holdingu jsou David Holý a investiční firma Spread Capital.

Právě menšinový podíl této společnosti by podle informací z trhu mohl být ve hře pro vstup nového investora. Ve Spread Capital se mimo jiné angažuje Ondřej Fryc, zakladatel a do nedávna šéf internetového obchodu Mall.cz. „Bez komentáře,“ reagoval Fryc na dotaz, s kým Spread Capital jedná.