Korunku od Chance už Sazka na na svých terminálech nechce

Sazka

Sazka Zdroj: E15 Anna Vackova

Loterijní společnost Sazka Sázková kancelář ukončí v sobotu provozování číselné hry Korunka společnosti Chance na svých 6300 terminálech. Chance o tom dnes informovala s tím, že Korunka bude stejně jako dosud dostupná v její síti, která čítá přes 300 poboček.

„Nové vedení sázkové kanceláře Sazka loni v listopadu hru analyzovalo, zjistilo, že tato spolupráce je pro Sazku zcela nevýhodná, a smlouvu vypovědělo,“ uvedl mluvčí Sazky Václav Jalovecký. V průběhu prvního pololetí uvede podle něj Sazka do provozu novou číselnou loterii, která rozšíří nabídku her.

„Přiznávám, že pro mě je to ze strany Sazky překvapivý krok. Především proto, že Korunka byla i v síti Sazky velmi úspěšná, nicméně jej respektujeme,“ komentoval rozhodnutí Sazky generální ředitel Chance Zdeněk Brázdil.

Poslední sázky na Korunku bude terminálech Sazky možné podat naposledy 21. ledna do 18:00. Výhry se budou v souladu s herním plánem vyplácet ještě po dobu následujících 35 dní. Korunka na trhu existuje patnáctým rokem. Od konce srpna loňského roku si ji mohli sázející nově vsadit i prostřednictvím terminálů Sazky.

I přes takřka zanedbatelné výdaje na propagaci se podle Brázdila Korunce v konkurenci mediálně známějších her typu Loto nebo Tip6ka vedlo velmi dobře. Jen za poslední čtvrtletí loňského roku bylo výhercům Korunky vyplaceno přes 80 milionů korun. To je s výjimkou loterií Sazky nejvyšší objem vyplacených výher v republice. „Za pár dní roku 2012 už Korunka stihla stvořit dva milionáře,“ dodal Brázdil.

Snížení počtu míst, kde lze Korunku hrát, Brázdil jako vážné omezení nevnímá. Chance má vlastní pobočkovou síť a Korunku si mohou zákazníci vsadit i po telefonu. Lze prý očekávat další rozšíření současné sítě terminálů. „V pohotovosti nyní máme více než 300 poboček Chance, kde po ukončení hry v terminálech Sazky očekáváme zvýšený nápor zákazníků. Současně také probíhají jednání s několika subjekty o možné spolupráci ohledně dalších distribučních sítí. S jedním partnerem již máme dohodu o spolupráci uzavřenou,“ podotkl.

Sázková kancelář Chance byla založena roku 1991 ve Frýdku-Místku. Nyní je společností s celostátní působností. Své služby nabízí ve více než 300 pobočkách rozmístěných jak ve velkých městech, tak i v lokálních střediscích, prostřednictvím internetu a Telechance. Sazka sázková kancelář převzala od loňského listopadu podnikatelskou činnost loterijní společnosti Sazka, která se na jaře 2011 dostala do insolvence a poté do konkurzu. Vlastníky společnosti jsou finační skupiny KKCG a PPF.