KPMG v Česku po šesti letech mění šéfa, Jana Žůrka vystřídá Radek Halíček

Nový řídící partner KPMG Radek Halíček

Nový řídící partner KPMG Radek Halíček Zdroj: KPMG

Od 1. října má poradenská firma KPMG nového řídícího partnera. Stal se jím dosavadní vedoucí partner oddělení daňového poradenství a právních služeb Radek Halíček, který převzal štafetu od spoluzakladatele české pobočky Jana Žůrka. Ten bude ve firmě nadále působit.

Halíček, jenž je expertem na oblast finančních institucí, private equity a kapitálových trhů se chce zaměřit především na prohloubení úspěšné spolupráce jednotlivých součástí sítě KPMG při poskytování multidisciplinárních služeb a inovaci jejích poradenských produktů.

„Přebírám vedení největšího poskytovatele profesionálních poradenských služeb v Česku. Dosavadní řídící partner Jan Žůrek mi firmu předává ve výborné kondici a je pro mě velkou výzvou na jeho práci navázat. KPMG je dlouhodobým lídrem především na trhu auditorských a daňových služeb. Jednou z mých priorit je pokračovat v rozvoji služeb hlavně v oblasti podnikatelského, transakčního a finančního poradenství a další rozšiřování nabídky komplexních mezioborových řešení s vysokou přidanou hodnotou pro klíčové zákazníky,“ říká Radek Halíček.

Halíček působí v KPMG desátým rokem a je zakladatelem a vedoucím partnerem advokátní kanceláře KPMG Legal. Je absolventem Právnické fakulty Univerzity Karlovy, studoval též technické obory, účetnictví a management. Ve volném čase se věnuje pilotování letadel a bojovým sportům.

Nový šéf se představuje: