Mall.cz a Kasa.cz chystají otevření kamenných poboček

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: E15 Anna Vackova

Internetová nákupní galerie Mall.cz otevře do konce roku v Česku čtyři kamenné pobočky. K podobnému kroku se ovšem chystá i konkurenční Kasa.cz, tři nové prodejny připravuje také společnost Czech Computer. Informují o tom dnešní Lidové noviny (LN).

Kromě Prahy otevře Mall.cz nové prodejny nejspíše v Pardubicích, Olomouci a Českých Budějovicích. Kromě prodeje elektra navíc firma očekává zisky i z prodeje rychloobrátkového zboží. „Našeho největšího konkurenta Alzu.cz chceme v budoucnu z trůnu sesadit,“ řekl deníku ředitel Mall.cz Marek Liška. Otevření obchodů je prý součástí marketingové strategie jak se dostat blíže k zákazníkům.

„I my budeme letos rozšiřovat naše kamenné výdejny. Ty jsou totiž dobrou konkurenční výhodou e-shopů, protože je stále velké procento zákazníků, kteří si chtějí zboží vyzvednout osobně,“ sdělila LN marketingová ředitelka Kasy.cz Jitka Součková. Také společnost Czech Computer plánuje otevřít pobočky v Liberci, Plzni a Ostravě.

Společnost Netretail Holding, která je mateřskou firmou internetových obchodů Mall.cz, zvýšila ve fiskálním roce končícím letos v březnu tržby o 41 procent na 3,23 miliardy kroun. Dařilo se ale i dalším internetovým obchodníkům. Největší tuzemský internetový obchod s výpočetní technikou a elektronikou Alza.cz zvýšil tržby o 34 procent na 5,608 miliardy korun.

Společnost Internet Retail, která sdružuje především obchody Kasa.cz a Obchodní-dům.cz, loni vykázala zvýšení tržeb meziročně o 2,5 procenta na 2,05 miliardy korun.Tuzemské internetové obchody loni podle odhadu Asociace pro elektronickou komerci celkově utržily rekordních 33 miliard korun, což je o šest miliard korun více než v roce 2009.