Manželka šéfa ČEZ koupila obchody s dětskou luxusní módou Babyluxury

Daniel Beneš

Daniel Beneš Zdroj: E15 Anna Vackova

Butiky s dětskou luxusní módou Babyluxury mají novou majitelku. Ilona Benešová Armentano, manželka šéfa ČEZ Daniela Beneše, oba pražské obchody koupila od Dity Holan. Zároveň se stala novou jednatelkou společnosti.

V oblasti luxusní módy Benešová působí dlouhodobě. Do loňského jara pracovala v pražské prodejně Dolce & Gabbana v Pařížské ulici. Své působení se tam rozhodla ukončit právě proto, že se chtěla věnovat vlastnímu podnikání v této oblasti. „Plánuji do 3 let získat dominantní postavení na českém trhu s dětským luxusním oblečením,“ přibližuje své podnikatelské plány nová majitelka Babyluxury Ilona Benešová.

V současnosti butiky nabízejí oděvy pro děti od kojenců po teenagery od prestižních značek, jednak exkluzivně v České republice babyDior, ale také Dolce and Gabbana, Fendi, John Galliano, Moncler, Moschino, Chloé a Hugo Boss. Od ledna 2013 navíc Babyluxury nabízí značku GUCCI.

Ilona Benešová Armentano(Zdroj: Facebook)

Butiky se nacházejí v pražské Maiselově ulici a ve Slovanském domě. První otevřel v květnu loňského roku, druhý by měl v nejbližší době projít celkovou rekonstrukcí. Převážnou část jejich zákazníků tvoří cizinci, jak žijící v Praze, tak turisté. „Ráda bych se ve větší míře zaměřila i na tuzemskou klientelu,“ konstatuje Benešová. Zásadní změny chystá nová majitelka také ve struktuře a designu internetového obchodu, který zprovozní na jaře.