Na evropské mapě levné zábavy září Česko. Jeďte do Brna, radí britský web

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Miroslav Chaloupka, Mlada fronta

Turisté z řad zájemců o hlučnou pánskou víkendovou jízdu za pár babek by měli zaostřit na Česko, zvláště pak na Brno. Moravská metropole totiž podle britského specialisty na organizaci evropských „zážitkových víkendů“ Pissup.com nabízí nejvíce muziky za nejméně peněz, a to i díky boji České národní banky za slabou korunu. Zábavychtivý návštěvník prý vydá za zážitky nabitý víkend v průměru kolem 282 liber, tedy zhruba polovinu toho, co v Londýně nebo Amsterdamu.

„Brno je nejlevnější varianta, pokud jde o ubytování, jídlo i pivo, čemuž napomáhá výhodný kurz libry vůči české koruně,“ píše Pissup.com s tím, že jde o nejlepší cenu v Evropě. V závěsu za Brnem je podle žebříčku portálu bulharská Sofie, esy v rukávu jihoevropské metropole je prý nejlacinější pivo a noční kluby.

Česko patří spolu s Bulharskem na soupisce webu mezi nejlacinější evropské víkendové destinace, pokud se návštěvníci vyhnou nejdražším lokalitám, dá se prý pestrý víkend pořídit do dvou set liber. Oběma zemím sekunduje i Slovensko a Polsko, jejichž cenová úroveň je sice mírně výše, ale za své peníze tu prý mladí i tak najdou stále bohatou nabídku.

Výhody silné libry

Z opačného soudku jsou víkendy v Holandsku. Dva dny v Amsterodamu vyjdou nejdráže z 23 metropolí, které si vzal server na paškál. Druhou nejdražší destinací je Londýn, či španělská Barcelona, zážitkoví turisté tu musí počítat s výdaji přes 500 liber na osobu.

Spolu se slábnoucím eurem se však prý ale unijní destinace stávají stále výhodnější. „Silná libra nabízí ideální podmínky pro zahraniční víkendové akce, hodinu letu navíc se cestovatelům vyplatí strávit cestou do východní Evropy, kde je ubytování i jídlo podstatně levnější,“ připomíná web.