Německý Schlecker chce najít investora do konce května

Schlecker

Schlecker Zdroj: profimedia.cz

Nesolventní německý drogistický řetězec Schlecker, chce najít do konce května investora. "Pokud vše půjde podle plánu, může být tento proces hledání investora dokončen o Letnicích (křesťanský svátek slavený 50 dnů po Velikonocích a 10 dnů po Nanebevstoupení Páně, pozn. red.) ," cituje agentura Reuters slova konkursního správce Arndta Geiwitze pro týdeník Wirtschafts Woche.

Podle Geiwitze o Schlecker projevily zájem zhruba dvě desítky potenciálních investorů, v nejbližších dnech začne vyjednávání poté, co bude vytvořen užší seznam vážných zájemců.

„Nejvhodnější by byl jistě někdo, kdo má zkušenosti s maloobchodem a orientuje se řídících struktrurách středních firem,“ uvedl Geiwitz. Jeho mluvčí v sobotu poznamenal, že mezi zájemci jsou jak finanční investoři, tak strategičtí.

Schlecker, mezi jehož hlavní konkurenty patří obchody Rossmann a DM, podal v lednu kvůli ekonomickým problémům návrh na konkurz. Firma dluží dodavatelům, mezi něž patří například společnosti Unilever nebo Procter & Gamble několik set milionů eur. V minulém týdnu konkursní správce zveřejnil seznam poboček, které hodlá Schlecker v Německu uzavřít. Je jich předběžně 2010.