Obchodník s ocelí Klöckner opouští Česko i celou východní Evropu

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Klockner

Německý nezávislý distributor oceli a kovových materiálů Klöckner & Co prodal velkou část svých operací ve východní Evropě, včetně České republiky. Prodej je součástí restrukturalizačního programu firmy.

Firma prodala i své aktivity v Bulharsku a Rumunsku. Spolu s Českem měly tyto země na celkových operací firmy ve východní Evropě dvoutřetinový podíl. Za nové majitele operací firma označila lokální konkurenty. Firmě zůstaly ještě operace v Polsku a Litvě, jejich prodej však má být dokončen v prvním čtvrtletí příštího roku.

Roční tržby operací ve východní Evropě se pohybují kolem 100 milionů eur (2,5 miliardy korun). Ve 14 provozech zde Klöckner měl kolem 255 zaměstnanců.

V rámci restrukturalizace firma dosud zavřela nebo prodala 20 provozů a zeštíhlela o 800 zaměstnanců. Během celého procesu klesne počet poboček o 60, celkem odejde 1800 zaměstnanců, napsala agentura Reuters.

Klöckner byla založen v roce 1906. Ve více než 250 pobočkách v 15 zemích světa má zhruba 10 tisíc zaměstnanců. V České Republice působí firma pod názvem Klöckner Stahlhandel CZ a sídlí v Příbrami. Patří mezi přední distributory ocelových materiálů a má zhruba 500 zákazníků. Prodejní sortiment tvoří ocelové plechy za tepla i studena válcované, uzavřené profily, svařované i bezešvé ocelové trubky, válcované a tažené ocelové tyče, dále pak s pomocí našich sesterských společností nabízí široký sortiment nerezových a hliníkových materiálů.