Orrero chystá expanzi firemních prodejen

Základ síťě. První prodejnu otevřela litovelská sýrárna před šesti lety v Olomouci.

Základ síťě. První prodejnu otevřela litovelská sýrárna před šesti lety v Olomouci. Zdroj: Foto Orrero

Síť firemních prodejen La Formaggeria s nabídkou italských sýrů a produkce největšího výrobce italského sýra mimo domovskou Itálii, firmy Orrero, čeká další expanze.

Síť, u jejíhož počátku stála první prodejna v Olomouci otevřená před šesti lety, nyní disponuje 18 pobočkami včetně jedné v exotické Šanghaji. A jejich počet by měl brzy překročit dvě desítky.¨„Daří se jim velice dobře.

Momentálně máme ročně milion a půl účtenek a určitě budeme pokračovat v otevírání dalších,“ uvedl v rozhovoru pro deník E15 šéf litovelské společnosti Roberto Brazzale. Do kterých míst řetězec zamíří, ale zatím není určeno. „Chtěli bychom být ve všech důležitých městech v Česku,“ podotkl pouze.

Nyní má nejvíce poboček v Praze, kde jich je sedm, a v Brně, kam mohou lidé zavítat do tří míst. Z krajských měst ale zatím chybí například Plzeň, Pardubice či Ústí nad Labem.

Stejnojmenný obchod sice firma pod vlastnictvím italské rodiny Brazzalů otevřela i v Šanghaji, expanzi v zahraničí ale zatím nechystá. „Máme několik nápadů i pro země sousedící s Českem, ale v tuto chvíli se chceme stát hlavně obchodem pro Čechy. Máme velice silný vztah k Česku a zdejší kultuře – proč hledat další země, když tady se dá ještě růst,“ poznamenal Brazzale.

Byznys story čtěte v zířejším vydání E15