Penta koupila slovenský web na hodnocení lékařů

Operace (ilustrační foto).

Operace (ilustrační foto). Zdroj: CTK

Investiční skupina Penta dál rozšiřuje svůj byznys ve zdravotnictví. Na Slovensku kromě největší zdravotní pojišťovny, sítě nemocnic a poliklinik koupila také web Lekar.sk, na němž pacienti hodnotí lékaře.

Jak informoval slovenský server Trend.sk akvizici za blíže neurčenou cenu Penta uskutečnila prostřednictvím své firmy Mediworx software solutions. A hned vyloučila, že by hodlala ovlivňovat obsah webu.

„Do obsahu portálu nebudeme jako investor zasahovat. O úspěchu projektu od jeho začátku rozhoduje míra jeho nezávislosti a objektivní zpětné vazby od uživatelů. Jakákoli forma cenzury či ovlivňování obsahu tvořeného uživateli by proto bylo kontraproduktivní a poškozovalo by samotný smysl projektu,“ citoval Trend.sk tiskového zástupce Penty Gabriela Tótha.

32 tisíc lékařů

Zakladatelem portálu byl jeho dosavadní hlavní akcionář Martin Šujan. Pětiprocentní podíl v něm držel rovněž Martin Filko, který je ředitelem Institutu finanční politiky na slovenském ministerstvu financí, napsal Trend.sk.

Projekt byl dosud podle jeho zakladatele dotovaný a žil prý z prostředků farmaceutických firem. Přesto zahrnutí téměř 32 tisíc lékařů a 67 tisíc hodnocení svědčí podle Šujana o úspěchu webu.