Pivo do O2 areny dodá opět Staropramen, obhájil prestižní kontrakt

O2 arena

O2 arena Zdroj: profimedia.cz

Je to zřejmě největší restaurace v Česku, kterou lze zavážet pivem. Několikrát týdně do ní zavítá až osmnáct tisíc lidí, kterým pro zahnání žízně slouží unikátní rozvod pivních trubek, měřící několik kilometrů od tanků ve sklepení haly až po nejvyšší patra. Řeč je o pražské O2 areně, jejíž provozovatel Bestsport Arena vypsal zakázku na nového dodavatele piva.

Tendr považovaný pivovarníky za prestižní opět vyhrály Pivovary Staropramen, které pivo do haly dodávají od jejího otevření v roce 2004. Tuzemská dvojka Staropramen tak obhájila kontrakt, a to podle zdrojů deníku E15 v konkurenci tuzemské jedničky Plzeňského Prazdroje či trojky Heinekenu ČR.

Kontrakt na několik let odhadem za miliony korun ročně je cenný i tím, že v hale se kromě koncertů světových a tuzemských hvězd pop-music a utkání hokejové extraligy za dva roky uskuteční i hokejové mistrovství světa – a příznivci hokeje, jak známo, jsou velmi žízniví.

Výčepní systém O2 areny
» tankovna, rozlehlý chladicí box na úrovni ledové plochy s tanky o kapacitě 340 hektolitrů
» z toho čtyři nerezové tanky po sedmdesáti hektolitrech a šest nerezových tanků po deseti hektolitrech
» zhruba tři tisíce metrů izolovaných rozvodů z nerezových trubek
» 168 rychlovýčepů s dochlazovanou hlavicí » centrální počítač
O chod celého pivního systému se přímo v O2 areně již léta stará zvláštní zaměstnanec Pivovarů Staropramen Miloš Erben. Má na starosti příjem, degustace a distribuci piva, sanitaci pivního hospodářství, opravy výčepních technologií a další záležitosti kolem piva v hale.

Bližší informace ke smlouvě nechtěla žádná ze stran příliš rozvádět. „Pro Staropramen je partnerství s O2 arenou kombinací marketingové i obchodní spolupráce a otázkou prestiže,“ uvedl mluvčí Staropramenu Pavel Barvík.

Co se týče spotřeby piva v hale, podle mluvčího Bestsport Areny Oldřicha Babického záleží na počtech akcí a návštěvníků a na typu konkrétní akce. „Jednotlivé roky se obtížně srovnávají. Zhruba se dá říct, že návštěvníci O2 areny ročně vypijí statisíce půllitrů,“ uvedl mluvčí.