Pošta vypověděla smlouvy na ostrahu, odchází bezpečnostní šéf

Česká pošta

Česká pošta Zdroj: profimedia.cz

Česká pošta dlouho dumala nad tím, jak vypovědět letitou stamilionovou smlouvu na zabezpečení svých objektů se společností Alkom. Bezpečnostní ředitel Radim Bureš minulý týden tento razantní krok učinil a v pátek sám překvapivě skončil.

„Ředitel sekce bezpečnosti vypověděl dvě zásadní rámcové smlouvy. Na servis a údržbu bezpečnostních kamer a zabezpečovacího zařízení a druhou na zabezpečení monitorovacího a dohledového centra. Ta první má roční výpovědní dobu a ta druhá půlroční,“ uvedl mluvčí pošty Ivo Mravinac. „U prvního kontraktu má Česká pošta dostatek času, aby připravila nové výběrové řízení. U druhého zváží, jestli připraví nový tendr, nebo si tuto službu bude zabezpečovat sama,“ dodal Mravinac.

„Já o tom ještě nic nevím. Zatím mám reakci, že to bylo zbožné přání pana Bureše, protože tam půl roku nic jiného nedělal. Ty výsledky, úspěchy i podmínky jsou pro klienta exkluzivní, investovali jsme do moderních zahraničních technologií, dost jsme ušetřili. Já ten důvod pro vypovězení nevidím,“ uvedl předseda představenstva Alkomu Vladimír Růžička. Zároveň připustil, že by vypovězení smlouvy znamenalo velký zásah do obratu firmy. „Ale máme i jiné velké klienty,“ vysvětluje. Reakci Radima Bureše se týdeníku Euro sehnat nepodařilo.

Společnost Alkom střeží pobočky České pošty po celé republice už 21 let, její samolepky jsou vidět na každých dveřích poštovního úřadu. Na dojednávání s mluv se v minulosti zaměřil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Například v roce 2007 udělil poště pokutu za upgrade rámcové smlouvy na dodávky projektů a servisní činnosti v oblasti bezpečnostních, datových a slaboproudých technologií.

Celý článek čtěte v aktuálním vydání týdeníku Euro.