Provozovatel KFC a Burger Kingu ztrojnásobil zisk, zaměstnanců přibývá

KFC

KFC Zdroj: Mike Mozart via Flickr (CC BY 2.0)

Burger King
Burger King
KFC (ilustrační foto)
KFC
6
Fotogalerie

Provozovateli řetězců restaurací rychlého občerstvení KFC a Burger King v Česku - společnosti AmRest - předloni vzrostl meziročně více než trojnásobně zisk na 134 milionů korun, uvedla společnost ve Sbírce listin. Tržby firmy v restauracích vzrostly o zhruba 12 procent na 2,34 miliardy korun. Společnost byla naposledy ve ztrátě v roce 2013.

Za vyššími tržbami společnosti stojí mimo jiné růst sumy, kterou hosté v restauracích utratí. Proti roku 2014 se tato částka zvýšila o deset korun na průměrných 126 korun. Počet objednávek stoupl na 18,3 milionu ročně.

Firma podle výroční zprávy zaměstnávala předloni 1347 zaměstnanců včetně 119 na vedoucích a manažerských pozicích, meziročně jich přibylo 124.

Společnost loni spustila rozvoz svého jídla. Ten ze začátku řešila i Česká obchodní inspekce, která dostala na začátku června několik stížností od zákazníků na řetězec s rychlým občerstvením KFC ohledně ceny za nový rozvoz zboží. Podle inspekce však bylo vše ze strany KFC v pořádku, protože zájemci o službu cenu znali.

KFC přitom nejdříve službu avizovala jako rozvoz zdarma, zboží však stálo více než v kamenném obchodě. Následně v polovině června společnost na svých facebookových stránkách oznámila, že rozvoz bude stát 69 korun, minimální hodnota nákupu musela být 150 korun.

Tržby konkurenčního amerického řetězce McDonald´s loni v Česku meziročně vzrostly o 200 milionů korun. Za hamburgery a další potraviny lidé v tuzemských 95 restauracích utratili 4,6 miliardy korun.