Řetězec Spar buduje síť malých prodejen

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: archiv E15

Obchodní řetězec Spar zavádí nový koncept malých prodejen pro každodenní rychlé nákupy. První provozovnu, nazvanou Spar To Go, otevře 11. listopadu v novém obchodním centru Lihovar v Říčanech u Prahy. Velikost prodejny bude zhruba 120 metrů čtverečních.

„Menší prodejny, jejichž výstavbě se Spar věnuje v rámci další expanze v České republice, budou nabízet především sortiment čerstvých potravin,“ sdělila mediální zástupkyně Sparu Kateřina Goroškov Řeháková. Kromě toho
bude Spar To Go prodávat občerstvení k přímé konzumaci, jako jsou saláty, obložené pečivo, zákusky nebo teplý bufet.

„V nabídce bude také řada kávových specialit,“ dodala Řeháková. Podobný koncept malometrážních prodejen zavedl před rokem konkurenční řetězec Billa. Síť malých samoobsluh už několik let buduje Tesco, které letos převzalo od investiční skupiny Penta na 130 malých obchodů Žabka a Koruna. Část z nich nadále provozuje na základě franšízy pod značkou Žabka, původní Koruny předělává na svůj koncept Tesco Expres. Rakouský řetězec Spar provozuje v České republice 33 hypermarketů Interspar a pět supermarketů Spar. Právě na expanzi supermarketů o ideální ploše zhruba 900 metrů čtverečních se chtěl řetězec zaměřit před rokem. Zatím letos otevřel jeden samostatný supermarket v Praze – Jahodnici. Po prodejně Spar To Go plánuje otevřít příští rok v Lihovaru rovněž supermarket.