Rohlík vybral jméno pro italský, španělský a rumunský, příští rok se tam objeví jako Sezamo

Rohlík

Rohlík Zdroj: Rohlík.cz

Internetový obchod s potravinami Rohlík příští rok začne pod novou značkou Sezamo doručovat on-line nákupy nejprve v prvním pololetí v Itálii a Rumunsku, ve druhé půlce roku pak rozšíří službu i do Španělska. Společnost tak již bude působit v sedmi zemích. Ve stávajících zůstane pod dosavadními jmény, tedy Rohlik v tuzemsku, Kifli v Rakousku, Knuspr v Německu a Gurkerl v Rakousku.

Působení v Miláně a Bukurešti má společnosti přinést zhruba 2,5 milionu nových domácností. Itálie bude zároveň po Německu druhým největším trhem, na kterém bude Rohlik Group zákazníkům nabízet služby. K další expanzi se firma rozhodla po analýzách trhu, které ukázaly nárůst poptávky po nákupu potravin na internetu. 

Na nových trzích chce Rohlik Group působit pod jedinou značkou. „Všechny tyto země vycházejí z latinského jazyka a my jsme chtěli pokračovat ve využívání názvu jídla ve značce. Sezamové semínko je oblíbené ve všech kulturách. Sezamo vychází z italského 'sesamo', rumunského 'sezam' a španělského 'sésamo',“ uvedl marketingový ředitel společnosti Jakub Petřina.

Společnost Rohlik Group vznikla v roce 2014. Uplynulý kalendářní rok uzavřela s obratem přes 300 milionů eur (7,8 miliardy korun), což je roční nárůst o více než 100 procent, a měla 750 tisíc zákazníků.

Video placeholde
Jak pandemie změnila e-commerce v Česku? • Videohub