Rudolf Jelínek získal bezpečnostní certifikát

Rudolf Jelínek

Rudolf Jelínek

Výrobce ovocných destilátů, společnost Rudolf Jelínek, získala opětovně mezinárodní certifikát kvality IFS Food dokazující, že všechny výrobky značky R. Jelínek jsou naprosto bezpečné a nezávadné. Společnost již v minulost byla certifikována podle těchto norem, nyní ovšem získává vyšší úroveň certifikátu.

Certifikát IFS Food je určen výrobcům a zpracovatelům potravin a vznikl z požadavků německých a francouzských obchodních řetězců jako všeobecný standard bezpečnosti potravin. IFS (International Featured Standard) dnes patří mezi celosvětově nejrozšířenější standardizovaný systém v oblasti bezpečnosti potravin.

„Základní filozofií společnosti Rudolf Jelínek je trvalá péče o kvalitu všech výrobků. V dnešní době však nestačí o kvalitě pouze mluvit, ale je nutné ji dokázat. Proto má pro nás velký význam získání certifikátu, který vzešel z náročného západoevropského trhu a patří k prestižním známkám kvality,“ říká Miroslav Motyčka, obchodní a marketingový ředitel společnosti. Rudolf Jelínek si od certifikátu slibuje zlepšení pozice svých produktů na evropských trzích. Společnost byla certifikována specializovanou firmou Qualifood a certifikát jí platí do dubna 2014.