Sazka v pondělí uvede novou loterii

Sazka

Sazka Zdroj: E15 Anna Vackova

SAZKA sázková kancelář, která převzala loni loterijní byznys zkrachovalé Sazky, uvede v pondělí 19. března na trh novou číselnou loterii Kasička. Konkurenční společnost Fortuna novou hru připravuje, spustí ji ještě v první polovině tohoto roku.

Losování Kasičky - šesti čísel ze 49 - se bude konat dvakrát denně. Sázející mohou volit mezi čtyřmi druhy sázek nebo je uplatnit všechny najednou v jediné sázence. Tři druhy sázek mají pevně stanovenou cenu 20 korun, kombinovanou sázku lze uplatnit od deseti korun. Sázející zná předem možnou výhru. Vsadí-li třeba 20 korun a uhodne pět čísel ze šesti, zbohatne o jeden milion korun. Jackpot jako v případě Sportky u této hry není.

Sazka nyní poskytuje vedle nejznámější loterie Sportka a její doplňkové hry Šance ještě loterie Euromiliony, Šťastných 10 a její doplňkovou hru Šance milion, Keno a Kostky.

Společnosti Fortuna a Tipsport, které jsou lídry na trhu kurzového sázení, začaly konkurovat zkrachovalé Sazce na trhu loterií před půl rokem. Tipsport provozuje od 11. července číselnou loterii Tipšestka, Fortuna uvedla 18. července po více než 50 letech monopolu Sazky novou loterii Loto. Následně přišla s denní hrou Zlatých 11.

SAZKA sázková kancelář, vlastněná skupinami PPF a KKCG, převzala podnikatelskou činnost společnosti Sazka počátkem listopadu. Stalo se tak poté, co se Sazka dostala do insolvence a následně do konkurzu. Nyní se její podíl na loterijním trhu pohybuje okolo 90 procent.