Sázková firma OPAP koupí většinu v internetovém konkurentovi Stoiximan

Řecká loterie OPAP

Řecká loterie OPAP Zdroj: Profimedia.cz

Největší řecká sázková společnost OPAP se dohodla na koupi podílu 51 procent v operacích internetové sázkové firmy Stoiximan Group v Řecku a na Kypru za 94,86 milionu eur (2,4 miliardy korun). Informovala o tom řecká společnost, kterou spoluvlastní investiční skupina KKCG podnikatele Karla Komárka a společnost EMMA Capital dalšího českého investora Jiřího Šmejce. Dohoda má podpořit aktivity OPAP v oblasti internetových sázek.

OPAP kupuje podíl prostřednictvím své dceřiné společnosti OPAP Investment. O zájmu koupit podíl informovala firma již v září, kdy uvedla, že nejprve provede hloubkovou kontrolu ve firmě. Dohodu nyní musejí ještě schválit antimonopolní a regulační úřady.

OPAP kupuje podíl od TCB Holdings, které nyní zůstane ve firmě menšina. Příjmy Stoiximan Group v roce 2017 činily 136 milionů eur a hrubý provozní zisk EBITDA 16 milionů eur. Za 11 měsíců loňského roku pak příjmy stouply o 30 procent a základna aktivních klientů o 29 procent.

OPAP je podle výše příjmů pátou největší sázkovou firmou v Evropě. OPAP byl plně privatizován v roce 2013. Nabízí sportovní sázky a loterii v Řecku a na Kypru.