Schlecker v Německu končí, věřitelé odhlasovali uzavření

Schlecker

Schlecker Zdroj: ctk

Výbor věřitelů odhlasoval uzavření německého řetězce drogerií Schlecker, který je od ledna v insolvenci. Oznámil to insolvenční správce Arndt Geiwitz, podle něhož věřitelé nepovažovali za přijatelnou žádnou z předložených nabídek.

Kromě denních ztrát se jako nepřekonatelný problém pro potenciální investory ukázalo především více než 4000 žalob propuštěných, kteří chtějí svou práci zpět. Další překážku byly odbory Verdi, které ostře vystupovaly proti snižování platů zbylým zaměstnancům.

Likvidátor se nyní rychle zbaví všech třinácti tisíc zaměstnanců a ukončí nájemní smlouvy na obchody. Ve stejné době začne doprodej. Koncem července čtyřicetiletá éra kdysi největšího německého drogistického končí.

Před dnešním klíčovým zasedáním věřitelského výboru řetězce Schlecker nebylo stále jasno o budoucnosti společnosti.

Mluvčí úvěrové pojišťovny Euler Hermes, největšího věřitele Schleckeru ještě ráno pro server Weltonline.de uvedl, že každý, kdo má zájem na konstruktivním řešení je vítaný.“ Což v podstatě znamená, že v současné době není o strategickém invetorovi stále jasno.

Další novinkou v kauze Schlecker je, že po prodeji řetězce v se nyní prodává také jeho francouzská část. Francouzská maloobchodní skupina Systeme U přebírá 139 obchodů a 750 zaměstnanců dceřiné SNC Schlecker v jižní Francii. Kupní cena nebyla zveřejněna.

Další části společnosti, například v Rakousku nebo ve Španělsku, jsou těsně před prodejem. Totální rozklad Schleckeru je tak v plném proudu.