Schlecker v Německu zavře přes dva tisíce obchodů

Drogistický řetězec Schlecker

Drogistický řetězec Schlecker

Arndt Geiwitz, konkursní správce drogistického řetězce Schlecker, dnes zveřejnil seznam konkrétních poboček, které hodlá v Německu uzavřít. Je jich předběžně 2010. Původně se očekávalo, že firma zavře víc obchodů.

Seznam s důvody, proč se jednotlivé obchody zavírají, má čtyřicet stran a zatím se hovoří o předběžných údajích. Počet drogerií, které řetězec uzavře, může ještě narůstat. Německý server mittelbayerische.de uvedl, že s jistotou bude uzavřeno v celém Německu 2000 poboček.

Z ohrožených obchodů se jich zatím zachránilo 120 a o osudu 280 se stále jedná. Zatím má drogistický řetězec Schlecker v Německu 5400 poboček. Ty z nich, které čeká likvidace, dostaly v úterý faxovou zprávu, že mají snížit ceny zboží o třetinu a po doprodání zásob končí.

Společnost Schlecker ve své faxové zprávě zdůraznila, že zaměstnanci zrušených obchodů budou zařazeni do připravovaného sociálního programu. Likvidátor Geiwitz současnými drsnými škrty plánuje řetězec Schlecker vrátit v dubnu k ziskovému hospodaření.

Problematika řetězce Schlecker se dostala i na politickou scénu, když se uzavíráním obchodů dnes ráno zabýval zemský parlament ve Stuttgartu.