Time Warner díky sítím o čtvrtinu zvýšil zisk

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Time Warner

Zisk americké mediální společnosti Time Warner, která vlastní téměř poloviční podíl v majiteli tuzemské TV Nova, v prvním čtvrtletí vzrostl o zhruba čtvrtinu a překonal odhady. Zasloužil se o to růst v divizi kabelových sítí, který v konečném součtu převládl nad oslabením v divizích filmů, televizní zábavy a vydavatelství.

Podle dnešních výsledků čistý zisk Time Warner stoupl na 720 milionů dolarů (14 miliard korun) z 583 milionů USD o rok dříve. Zisk na akcii dosáhl 82 centů a o sedm centů překonal průměrný odhad analytiků dotázaných agenturou Reuters.

Celkové výnosy skupiny zůstaly proti loňsku beze změny na 6,9 miliardy dolarů. Skončily tak pod odhady analytiků, kteří předpokládali výsledek 7,15 miliardy dolarů.

Time Warner je největším akcionářem mediální společnosti CME, která v tuzemsku vlastní televizi Nova. Má v ní 49,9 procenta akcií a hodlá koupit téměř polovinu její plánované akciové emise v celkové hodnotě 174 milionů dolarů, aby svůj podíl zachoval. Time Warner také od CME plánuje koupit navíc preferenční akcie za zhruba 200 milionů dolarů.

CME v prvním čtvrtletí prohloubila ztrátu po zdanění na zhruba 109 milionů dolarů USD z výpadku 13,8 milionu dolarů ve stejném období loni. Souvisí to s letošní změnou prodeje reklamy, kvůli které firmě klesly výnosy o 18 procent na 137 milionů dolarů.