Tržby Tipšestky klesají, Sazka a Fortuna jí ukazují záda

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: ctk/Martin Sterba

Nůžky mezi Tipšestkou na straně jedné a Sazkou a Fortunou na straně druhé se dále rozevírají. Minulý týden lidé vsadili v Tipšestce 1,35 milionu korun, nejméně za 13 týdnů od jejího startu. Tržby Tipšestky přitom poslední tři týdny stále klesají a nepomáhá ani téměř osmimilionová prémie a kampaň s Leošem Marešem. U Sportky a Fortuny Loto mezitím vklady ze sázek rostou. Vyplývá to z údajů o vkladech, které má deník E15 k dispozici.

Zvyšuje se i celkový objem sázek. Minulý týden lidé prosázeli v číselných loteriích 46,14 milionu korun, což je nejvíce od poloviny července, kdy odstartovala Tipšestka a posléze i Fortuna Loto. Je to však stále jen zhruba polovina toho, co lidé prosázeli jen u Sportky na začátku roku, před tím než se její provozovatel Sazka dostal do insolvence.

Loterii Tipšestka má pomoci průnik do stovek trafik

Ani reklamní kampaň s Leošem Marešem ve vatě či v balíku nezabránila poklesu tržeb loterie Tipšestka. Její provozovatel, sázková kancelář Tipsport, ale o zastavení číselné loterie či razantní úpravě její podoby neuvažuje. Soustředit se však hodlá na zvýšení počtu prodejních míst. „Momentálně pracujeme především na druhé fázi vývoje Tipšestky, a to je její expanze mimo klasickou síť poboček Tipsportu. Máme v plánu rozmístit terminály na několik set prodejních míst, jako jsou například trafiky,“ řekl mluvčí Tipsportu Lubomír Ježek.

Podle šéfa Asociace provozovatelů kurzových sázek Marka Hermana je jedním z důvodů klesajícího zájmu o Tipšestku načasování reklamních kampaní Fortuny a Sazky, které do podpory loterií investují obrovské peníze. Například rozpočet Fortuny Loto pro podzimní kampaň činí podle dřívějších informací firmy pět milionů eur. „Jejich reklamní kampaně zabraly, zatímco u Tipšestky zrovna skončila,“ míní například šéf Asociace provozovatelů kurzového sázení Marek Herman. Druhým důvodem je podle Hermana výše jackpotu. U Sportky činí aktuálně v prvním tahu 4,2 milionu korun a ve druhém 29,9 milionu, u Fortuny Loto je to 16,9 milionu. Jacpot Tipšestky dosáhl maximální výše čtyř milionů, aktuálně činí 960 tisíc; k tomu je ale nutné připočítat možnost výhry prémie 7,77 milionu korun, kterou Tipsport zavedl na začátku srpna.

Tipšestka se na rozdíl od konkurence losuje jen jednou týdně a sázející také nemají možnost hrát přídavnou hru Šance jako u Sportky nebo Šťastné číslo u Lota. Fortuna Loto také nabízí devět výherních pořadí, Sportka pět, zatímco Tipšestka jen čtyři.

Kolik Češi utrácejí za loterieKolik Češi utrácejí za loterie|Sazka, Fortuna, Tipsport

Čtete rádi E15.cz? Dejte nám hlas ve finále ankety českého internetu v kategorii zpravodajství.