Vodafone bude dobíjet kredit na přepážkách České pošty

Projekce upoutá pozornost kolemjdoucích

Projekce upoutá pozornost kolemjdoucích

Dobíjet kredit do mobilních telefonů operátora Vodafone bude možné přímo u přepážek na všech pobočkách České pošty. Tuzemský telekomunikační operátor tak nahrazuje výpadek možnosti dobíjet kredit přes terminály loterijní společnosti Sazka. Dosud pošty prodávaly jen dobíjecí kupóny mobilních firem.

Od pondělí mají zákazníci Vodafonu možnost si od pracovníků pošty na přepážkách nechat dobít kredit částkou od 200 do 9999 korun. Službu pošta umožní na všech svých 3300 pobočkách.

„Jsme první, kdo zákazníkům s předplacenými kartami umožňuje dobíjet kredit rychle a jednoduše na nejbližší pobočce pošty, kam chodí pravidelně. Zjednodušíme tak život více než milionu našich zákazníků, které ovlivnil výpadek dobíjení přes terminály Sazky,“ uvedl ředitel prodeje nefiremním zákazníkům Vodafonu Martin Pejša.

Vodafone nyní nabízí 23 tisíc dobíjecích míst. Mimo značkových prodejen operátora jsou to například bankomaty, pokladny obchodních řetězců, síť sázkových kanceláří Tipsport nebo některé čerpací stanice.

Spolupráci se Sazkou mobilní operátoři ukončili na začátku roku, když jim zadlužená společnost přestala platit. Dosud ji obnovila pouze Telefónica.

Vodafonu v pololetí přibylo 190 tisíc zákazníků

Česká pobočka mobilního operátora Vodafone zvýšila v pololetí meziročně počet zákazníků o 190 tisíc na 3,23 milionu. Podíl tarifních byl 55 procent proti loňským 53,5 procenta. Uvedla to mateřská společnost na svých internetových stránkách.

Ve druhém čtvrtletí operátor získal 36 tisíc nových klientů. Největším zákazníkem byl v poslední době hasičský záchranný sbor s více než čtyřmi tisíci SIM karet.