Zde se vyrobí miliony chlebů za rok. Podívejte se, jak to vypadá uvnitř pekáren Globusu

Video placeholde
Globus
Šéf pekáren hypermarketů Globus Pavel Meduna
Příprava těsta v pekárně Globusu
Pečení chleba v pekárně Globusu
Příprava chleba v pekárně Globusu
9
Fotogalerie

Místo rozpékárny mražených polotovarů vlastní pekárna a cukrárna. Síť hypermarketů Globus v Česku zaměstnává 220 pekařů a 135 cukrářů. Do zákulisí jejich práce nahlédněte prostřednictvím videa z cyklu E15 Factory.

“Těsto necháme vykynout, ručně zpracujeme a upečeme. Receptury jednotlivých výrobků si vymýšlíme sami a testujeme je se zaměstnanci,” říká šéf patnácti českých pekáren a cukráren Globusu Pavel Meduna. Globus má v sortimentu 64 pekařských a 65 cukrářských výrobků.

Největší oblibě mezi zákazníky se stále těší klasický bílý chléb a tukové rohlíky. “Pečeme celkem patnáct druhů chleba, sedm z toho je běžných, třeba kmínový nebo Šumava a dalších osm je speciálních,” vysvětluje Meduna.

Recept na domácí chléb od Maškrtnice >>>