Zde se vyrobí miliony chlebů za rok. Podívejte se, jak to vypadá uvnitř pekáren Globusu | E15.cz

Zde se vyrobí miliony chlebů za rok. Podívejte se, jak to vypadá uvnitř pekáren Globusu

Aneta Ščotková

Aneta Ščotková

Místo rozpékárny mražených polotovarů vlastní pekárna a cukrárna. Síť hypermarketů Globus v Česku zaměstnává 220 pekařů a 135 cukrářů. Do zákulisí jejich práce nahlédněte prostřednictvím videa z cyklu E15 Factory.

“Těsto necháme vykynout, ručně zpracujeme a upečeme. Receptury jednotlivých výrobků si vymýšlíme sami a testujeme je se zaměstnanci,” říká šéf patnácti českých pekáren a cukráren Globusu Pavel Meduna. Globus má v sortimentu 64 pekařských a 65 cukrářských výrobků.

Největší oblibě mezi zákazníky se stále těší klasický bílý chléb a tukové rohlíky. “Pečeme celkem patnáct druhů chleba, sedm z toho je běžných, třeba kmínový nebo Šumava a dalších osm je speciálních,” vysvětluje Meduna.

OBRAZEM: Čínské „knedlíkárny“. Podívejte se, jak vypadá výroba tradičního asijského jídla
OBRAZEM: V přírodě už ho nenajdete. Podívejte se na farmu bource morušového
Řetězce investují miliardy do obnovy supermarketů

 
Newsletter
Využijte služby
zasílání zpráv do vaší
e-mailové schránky!