Accolade nakoupila průmyslovou budovu za stovky milionů v Praze

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

Česká investiční skupina Accolade koupila od fondu Logistis průmyslovou budovu u obce Pavlov na okraji Prahy u dálnice D6. Cenu transakce ani jedna strana nezveřejnila, hodnota budovy je více než 200 milionů korun, sdělil mluvčí Accolade Jiří Sochor.

"Pavlov je první investicí fondu Accolade přímo v Praze. Díky svému umístění je ideální pro příměstskou logistiku a e-commerci zaměřenou na Prahu. To je odvětví, které v posledních dvou třech letech roste raketovou rychlostí s tím, jak stoupají nároky koncových zákazníků na perfektní logistiku," uvedl předseda představenstva Accolade Milan Kratina.

Budovu o rozloze 11 tisíc metrů čtverečních firma koupila plně pronajatou. Větším ze dvou nájemců je švýcarská logistická společnost Panalpina. Druhým nájemcem je Ecommerce Europe.

Po dokončení transakcí, které má Accolade v současné době rozpracované, bude v jeho majetku celkem 19 budov pro lehký průmysl, logistiku a e-shopy za více než 5,7 miliardy korun. Třetinu z celkové plochy fondu mají pronajaté e-shopy, 30 procent výrobní a 20 procent logistické společnosti.

Skupina Accolade postavila v Česku a Polsku dvacítku průmyslových projektů. Jejich haly si pronajímají například výrobce skladové techniky KION v Ostrově u Stříbra, nebo Tchibo, které má v Chebu zázemí pro svůj e-shop s oblečením a doplňky. V Polsku je mezi klienty například firma Eurocash, která se specializuje na rychloobrátkové zboží.