AK Kříž a partneři získala ocenění Právnická firma roku 2013

Cenu Právnická firma roku 2013 v oboru duševního vlastnictví letos získala advokátní kancelář Kříž a partneři.

„Ceny si nesmírně vážíme, protože oceňuje kontinuální úsilí naší kanceláře v této oblasti práva. Je však třeba zároveň poděkovat těm, kteří zaváděli tento obor v době, kdy sotva mohli tušit současný rozvoj techniky, která má na oblast duševního práva velký vliv, a to zejména profesorovi Karlu Knapovi a profesorovi Otto Kurzovi, u kterých většina právníků tento obor studovala,“ řekl profesor Jan Kříž při převzetí ocenění.

E PRÁVO vyhlašuje pod odbornou záštitou Advokátní komory ČR firemní žebříček Právnická firma již od roku 2008. Nad soutěží s patnácti odbornými kategoriemi, která byla vyhlášena 11. listopadu v hotelu InterContinental, převzala záštitu ministryně spravedlnosti JUDr. Marie Benešová.

Advokátní kancelář Kříž a partneři s.r.o. poskytuje komplexní právní služby české i zahraniční klientele. Pod označením Advokátní kancelář Kříž a Bělina, tehdy ještě jako sdružení advokátů, začala poskytovat právní služby již v roce 1991, má tedy bohaté zkušenosti s poskytováním právních služeb a v současné době patří mezi přední advokátní kanceláře v České republice.
Společníky advokátní kanceláře jsou prof. JUDr. Jan Kříž, JUDr. Tomáš Dobřichovský, Ph.D. a Mgr. Jakub Fröhlich. Právní tým je složen z 20 zkušených právních odborníků. Prof. JUDr. Jan Kříž, jakož i někteří další společníci a advokáti působí také v pedagogické a vědecké oblasti a též i jako rozhodci Rozhodčího soudu při Hospodářské komoře České republiky a Agrární komoře České republiky.

Je to v pořadí třetí uznání odborníků pro tuto advokátní kancelář. Prof. JUDr Jan Kříž získal v roce 2007 ocenění Právník roku v oboru duševního vlastnictví. V letošním roce převzal z rukou prezidenta republiky medaili za Zásluhy o stát v oblasti vědy.