Busyman už rozdal start-upům 150 milionů

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Pixabay

Systematicky působící platforma Busyman podporující start-upy v České republice zprostředkovala od roku 2010 investice za více než 150 milionů korun.

Principem platformy Busyman je propojovat tvůrce s potenciálními investory a pomáhat dotáhnout unikátní nápady ze start-upové scény k realizaci. Počet realizovaných projektů od českých tvůrců start-upů, kteří získali prostředky prostřednictvím této platformy, neustále stoupá. Letos již Busyman získal investory pro 35 projektů.

„Hlavním důvodem, proč jsem Busyman v roce 2010 založil, byla snaha efektivně propojovat nositele inovativních projektů se soukromými investory. Dnes představuje Busyman.cz integrální databázi, která přesně tento účel plní. Hlavní přidanou hodnotou naší platformy ale není jen zajištění financí pro projekt s komerčním potenciálem. Zaměřujeme se především na poradenství. Pomáháme zakladatelům start-upů jejich projekty profesionalizovat a dostat je do komerčního stádia,“ popisuje platformu Busyman její zakladatel Filip Major.

Platforma Busyman podporuje české start-upyPlatforma Busyman podporuje české start-upy|Busyman

Prostřednictvím Busymana financují nadějné start-upy stovky investorů, fyzické i právnické osoby. V případě fyzických osob se jedná také o několik podnikatelů, kteří figurují v aktuálním žebříčku 60 nejbohatších lidí Česka podle časopisu Forbes.

Platforma Busyman není uzavřeným klubem, obrátit se na ni může kdokoli, kdo je nositelem myšlenky, u níž cítí velký komerční potenciál a potřebuje na její realizaci získat kapitál.

Mezi referenční projekty platformy Busyman patří například Topškolky, což je internetový adresář a srovnávač zařízení pro předškolní výchovu dětí. Dalším silným projektem je portál Fairplayauto, který umožňuje prodej prověřených automobilů mimo bazary. Fingood představuje crowdfundingový projekt zaměřující se na půjčování peněz firmám. Technologický projekt s velkým potenciálem přesahujícím hranice České republiky zase zastupuje stroj na regeneraci použitých průmyslových olejů, který díky Busymanovi získal investora a dostal se z vývoje do stádia do stádia hotového produktu.

„Vzhledem k tomu, jak je start-upové prostředí dynamické, přibývají projekty v naší platformě rychle a investoři – byť jsou v České republice spíše konzervativní – mají o inovativní projekty s potenciálem stále větší zájem. Proto jsme přesvědčeni, že Busyman v příštích letech významně poroste a pomůže kreativním lidem k realizaci jejich originálních nápadů. Příští Facebook klidně může vzniknout v České republice. A my budeme rádi, když k tomu přispějeme,“ doplnil Major.