Zakladatel SkyPickeru Oliver Dlouhý vydělal přes deset miliard, má i slavné sourozence

Oliver Dlouhý, utajený bratr herců Michala a Vladimíra Dlouhých, v Show Jana Krause

Oliver Dlouhý, utajený bratr herců Michala a Vladimíra Dlouhých, v Show Jana Krause Zdroj: Tv Prima

Skypicker
letadlo CASA
Letadlo Swift air MD 83
Letadlo aerolinek Transasia
5
Fotogalerie

Jeho jméno plní přední strany ekonomických rubrik po celém světě. O nejmladším bratrovi herců Michala a Vladimíra Dlouhých se přitom dlouho nic nevědělo, nevydal se v jejích šlépějích. Podniká a majetek Olivera se počítá na miliardy.

Když se tatínek Vladimíra a Michala s jejich matkou rozvedl a založil novou rodinu, zůstali v kontaktu. „Dokonce když se jejich otci narodil v roce 1988 třetí syn Oliver, Vladimír narození o třicet let mladšího bratra oslavoval v Divadle Na zábradlí,“ řekla rodinná známá.

Všichni tři bratři podle ní drželi při sobě, navzájem se podporovali a sledovali svoje osudy. Nejmladší ze sourozenců Dlouhých, o kterém jeho bratři ale nikdy moc nemluvili, se nevydal na hereckou dráhu. Živil se prodejem borůvek u hranic s Rakouskem a dovážel elektronické cigarety nebo vyráběl jukeboxy.



Kariéru ve velkém světě byznysu si nastartoval tím, když sháněl levné letenky do Portugalska. „Trvalo mi to několik dní, než jsem našel nejlevnější spojení,“ prozradil v Show Jana Krause. „Pak jsem přišel s unikátním nápadem udělat aplikaci, která by takové vyhledávání zrychlila,“ dodal Oliver.

Založil úspěšný vyhledávač letenek (Skyapicker, dnes Kiwi), který pracuje na principu algoritmu, jenž vyhledává lety všech dopravců, i těch, kteří mezi sebou jinak nespolupracují. „Výsledkem je řada levných letů, které na sebe navazují. V některých případech je letenka dokonce levnější až o 50 či 90 procent,“ upřesňuje.

Dokončení článku najdete na webu Blesk.cz >>>