Česká online populace dosáhla hranice 7 milionů uživatelů

REÁLNÝ ONLINE: Náš hmatatelný svět se pomalu, ale jistě odehrává víc a víc na internetu a agentury z toho těží

REÁLNÝ ONLINE: Náš hmatatelný svět se pomalu, ale jistě odehrává víc a víc na internetu a agentury z toho těží Zdroj: Repro Strategie

Přes dvě stě tisíc uživatelů se v říjnu přidalo mezi české uživatele internetu, celkem jich je přes 7 milionů. Tito uživatelé provedli na webových stránkách téměř 1,6 miliardy návštěv o průměrné délce 13 minut. V internetové populaci mírně převažují muži (51 %) a nejpočetnější věkovou skupinou jsou uživatelé ve věku 35–44 let, kteří tvoří téměř čtvrtinu online populace.

Webové stránky zapojené do výzkumu NetMonitor navštívilo v říjnu více než 6,8 milionu českých a 2 miliony zahraničních internetových uživatelů. Na těchto webech bylo provedeno téměř 8 miliard zobrazení stránek. Nejvíce reálných uživatelů navštívilo kategorie Domovské stránky, Databáze a katalogy a Zpravodajství (4,7–6,2 milionu RU). Největší meziměsíční nárůst počtu uživatelů byl zaznamenán u webů v kategoriích Společenské magazíny a Těhotenství a rodičovství (9–11 %).

NetMonitor září/říjen 2014NetMonitor září/říjen 2014 | archiv

Mobilní web prudce roste

Počet internetových uživatelů navštěvujících webové stránky zapojené do výzkumu z mobilních telefonů a tabletů překročil hranici 3 milionů a vykazuje tak od září nárůst o 8 %. V říjnu také významně vzrostl počet provedených mobilních zobrazení stránek, který dosáhl 1,1 miliardy (nárůst o 75 milionů). Mezi nejnavštěvovanější mobilní webové stránky patří horizontální portály a zpravodajství (více než 1 milion mobilních uživatelů).

Multimediální obsah na stránkách měřených výzkumem navštívila více než polovina internetové populace. Online videa uživatelé více navštěvují v pracovních dnech než o víkendech (rozdíl činí 200 tisíc RU). Uživatelé provedli na zapojených webech více než 126 milionů zahájených přehrání a sledováním videí strávili téměř půl hodiny denně.