Česká televize MeteoTV skončila

Společnost Meteopress ke konci dubna ukončila vysílání televize o počasí MeteoTV a Radě pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) vrátila kabelovou a satelitní licenci. Rada tuto informaci vzala na vědomí, oznámila dnes v tiskové zprávě. Provozovatel se chce dál věnovat vysílání v mobilním internetu.

„Společnost Meteopress ukončila k 30. dubnu 2015 vysílání televizního infokanálu MeteoTV do kabelových sítí. Nadále budeme rozvíjet video vysílání v mobilním internetu. Zde vidíme velký prostor pro vícekanálové, regionální a rychlé sdělování našich informací,“ sdělil jednatel Meteopressu Milan Folkman. Doplnil, že platnost licence původně končila k letošnímu červnu.

Stanice MeteoTV se specializovala na zpravodajství o počasí v Česku i v zahraničí. Licenci, kterou získala v roce 2003, ji opravňovala k vysílání v kabelové televizi nebo na satelitu. Postupně se dostala i do pozemního vysílání například díky spolupráci s programem regionalnitelevize.cz. Známou tváří a jednou z prvních hlasatelek televizní stanice byla meteoroložka Dagmar Honsová.

Předpověď hledejte u profesionálů