Česká televize prodává nemovitosti v Brně, stěhuje se do nového studia

Česká televize

Česká televize Zdroj: E15

Veřejnoprávní televize poslala do dražby první dvě ze svých budov v Brně. Na prodej jsou dílny ve Staňkově ulici a objekt v Novém Lískovci. Důvodem je mimo jiné i blížící se jarní stěhování do nového studia za 300 milionů v Líšni. Nepotřebné budovy chce rozprodat. Za objekty by ČT mohla inkasovat desítky milionů.

Jen vyvolávací cena trojpodlažní budovy dílen s celkovou podlahovou plochou přes 1400 metrů čtverečních je dvacet milionů korun.

Budova ve Staňkově ulici byla původně dostavěna jako zázemí televizního studia Netopýr, ve kterém dnes funguje populární hudební klub Fléda. „Objekt, v němž se studio Netopýr nacházelo, byl už v devadesátých letech vrácen v restitucích. Provozy z budovy ve Staňkově ulici jsme postupně přestěhovali do technologického areálu v Brně-Židenicích, proto se budova odprodává,“ řekl šéf brněnského studia ČT Jan Souček.

Postupné stěhování

Ze stejného důvodu ČT prodává i budovy v Novém Lískovci. Postupně se brněnské studio ČT – rozeseté dosud na několika místech jihomoravské metropole – sestěhuje do nového moderního studia v Líšni. Od léta již stojí jeho hrubá stavba, kompletní stavební část nového studia má být podle smlouvy hotova k poslednímu březnu příštího roku.

Poté bude následovat stěhování a oživování technologií. Časem by tak brněnská ČT měla opustit i další prostory, které nyní obývá. „O dalších případných prodejích souvisejících se stavbou nového televizního studia v Brně bude Rada České televize rozhodovat až v roce 2016,“ uzavřel Souček.