CME za první tři letošní měsíce meziročně zvýšila výnosy

Televize Nova

Televize Nova Zdroj: ctk

Výnosy společnosti CME, vlastníka televize Nova, za první tři měsíce letošního roku činily 153,1 milionů dolarů. Ve stejném období minulého roku to bylo 132,7 milionů dolarů. Provozní ztráta činila 14,4 milionů dolarů v porovnání se ztrátou 35,1 milionů za stejné období roku 2013.

„První čtvrtletí roku 2014 ukazuje konkrétní výsledky našich provozních priorit, včetně zvýšení příjmů z reklamy a poplatků za distribuci našich kanálů provozovateli kabelových a satelitních platforem. Po ukončení nabídky práv a soukromého umístění, a dále po vyrovnání závazků z našich Dluhopisů splatných v roce 2016, zaměříme naši energii na provozní činnosti, abychom v průběhu tohoto roku výrazně zlepšili naši finanční situaci,“ uvedl Michael Del Nin, jeden ze dvou generálních ředitelů CME.

Christoph Mainusch, druhý ze dvou generálních ředitelů CME, dodal: „I přes to, že konkurence zvýšila investice do programu a že zimní olympijské hry byly vysílány prostřednictvím konkurenčních kanálů, naše zaměření na efektivní a cílené investice do programu vedlo ke zvýšení celodenní sledovanosti ve čtyřech našich nejvýznamnějších zemích.“