Deník E15 a týdeník Euro mají nové šéfredaktory

Tereza Zavadilová

Tereza Zavadilová Zdroj: E15

Dvě hlavní ekonomické redakce divize Euro E15 z vydavatelství Mladá fronta budou mít od července nové šéfredaktory. Šéfredaktorkou deníku E15 byla jmenována Tereza Zavadilová, týdeník Euro bude řídit dosavadní zástupce Michal Půr. Obě redakce doposud přímo řídil ředitel divize Euro E15 Tomáš Skřivánek.

Během posledního roku se podařilo deník E15 a týdeník Euro úzce propojit a vytvořit maximum redakčních, obchodních i marketingových synergií. Vše bude završeno červencovým přestěhováním ekonomické divize Mladé fronty z pražských Košíř do centrály vydavatelství v Praze-Modřanech. Nové prostory jsou přizpůsobeny tak, aby redakce mohly sedět společně.

„Po fázi integrace nastal čas pro novou kreativitu a rozvoj samostatné identity každého z titulů. Myslím, že Tereza a Michal mohou nové impulzy jim svěřeným titulům dodat,“ řekl Tomáš Skřivánek, ředitel divize Euro E15, vydavatelství Mladá fronta.

Tereza Zavadilová pracuje v deníku E15 od jeho založení v roce 2007. V posledních čtyřech letech na pozici zástupkyně šéfredaktora. Během své předchozí kariéry pracovala v ekonomických redakcích BBC, Lidových novin a časopisu Týden.

Michal Půr přišel do týdeníku Euro loni v listopadu z pozice zástupce šéfredaktora v ČTK. V minulosti pro tuto agenturu pracoval jako její bruselský zpravodaj.

Michal PůrMichal Půr | E15

Ekonomickou divizi vydavatelství Mladá fronta dále posílil Vladan Gallistl, dlouholetý zástupce šéfredaktora časopisu Týden. Gallistl kromě zpráv o ekonomice a byznysu, které publikuje v deníku E15 i v týdeníku Euro, má na starost přípravu nového projektu Top miliardáři 2014. Týdeník Euro na konci září vydá speciální vydání, které přinese seznam 100 nejbohatších českých a slovenských miliardářů. Exkluzivní rozhovory, profily nejbohatších byznysmenů a přesné informace o jejich vzestupech a pádech.

Vydavatelství Mladá fronta je jedním z největších vydavatelství v České republice s širokým portfoliem titulů divize Časopisy. Vydavatelství Mladá fronta vydává od roku 2007 také ekonomický deník E15, od roku 2012 ekonomický týdeník Euro a od roku 2013 zpravodajský týdeník v anglickém jazyce E15 weekly. Divize Online provozuje například ženské weby (Dáma.cz, Recepty.cz, Maminka.cz, Fitweb.cz), mužské weby (Živě.cz, MobilMania.cz, AutoRevue.cz), zpravodajský web E15.cz a cestovatelský portál Orbion.cz.

V roce 2010 byla založena nová divize Medical Services, která nabízí kvalitní komplexní servis ve zdravotnictví, a to za oboustranné spolupráce s tradičními a významnými zdravotnickými tituly z portfolia vydavatelství Mladá fronta. Od roku 2011 vydavatelství Mladá fronta jako první nabízí elektronické tituly a mobilní tituly pro iPad a Kindle. Divize Knihy na trh ročně uvede kolem 200 nových titulů. Divize Klientské tituly nabízí komplexní výrobu klientských časopisů. V roce 2013 vznikla nová divize MF Events & Congresses, která působí nejen v Česku, ale i v rámci aktivit dceřiných společností na Slovensku a v Rumunsku.