EbookForum.cz umožňuje zdarma publikovat knihy

eBookForum.cz

eBookForum.cz

EbookForum.cz je nová komunitní internetová publikační platforma, která propojuje autory se čtenáři. Autoři mohou zdarma během 24 hodin vydat své dílo online. Čtenáři získají všechny publikované ebooky také zdarma. Těch je dnes na webu několik set.

„Databáze knih se neustále rozšiřuje a zahrnuje jak díla renomovaných autorů, tak začínajících talentovaných spisovatelů, kteří by jinak téměř neměli šanci oslovit své potenciální čtenáře,“ řekl Dominik Táborský, PR manažer projektu.

Autoři, kteří chtějí vydat své dílo, vyplní po registraci na adrese www.ebookforum.cz jednoduchý formulář a nakopírují text své knihy. Pokud dílo splňuje elementární kvalitativní požadavky, vytvoří tým EbookForum.cz zdarma grafiku titulní strany, vysází dílo do připraveného layoutu a během 24hodin jej publikuje online. „V rekordně krátkém čase je tak dílo dostupné zdarma ve formátu pdf širokému spektru čtenářů,“ komentuje konkurenční výhodu projektu Táborský.

Čtenáři mohou díla bezplatně stahovat, hodnotit, komentovat, ale i finančně podpořit autory a motivovat je v další tvorbě. Autoři budou také motivováni pomocí soutěží a ti nejlepší budou promování ve speciální sekci jako Autor týdne a formou rozhovoru v magazínu eBookEater, který je součástí projektu.

Potenciál projektu potvrzují první statistiky. Během prvního týdne provozu se registrovalo 685 nových uživatelů, kteří stáhli 650 ebooků, 31 autorů nahrálo svá díla a denní návštěvnost překročila 1000 uživatelů.