Ekonom mění design a posiluje redakční tým

Týdeník Ekonom se s Novým rokem mění

Týdeník Ekonom se s Novým rokem mění

Týdeník Ekonom vstupuje do roku 2013 s novou podobou titulní strany a změněnou grafikou vnitřní části. Ke změnám dochází i v personálním obsazení redakce.

Logo a hlavní titulek nové titulní strany se posouvají úplně nahoru a díky tomu působí výrazněji. Upoutávky na další důležité materiály se naopak přesunuly do dolní části. Nová grafická podoba titulní strany vznikla ve studiu ReDesign, které se v minulosti podílelo mimo jiné na podobě časopisů Respekt či Živel, navíc pilotně navrhuje i konkrétní titulní strany Ekonomu.

Ekonom pro rok 2013Ekonom pro rok 2013

„Zároveň jsme doladili vnitřní podobu Ekonomu nastartovanou razantním zmodernizováním grafiky v říjnu 2011,“ komentuje změny šéfredaktor Ekonomu Ondřej Neumann. „Nová úprava je od ledna 2013 elegantnější, usnadňuje orientaci v čísle a zároveň umožňuje kreativnější grafickou práci s jednotlivými klíčovými materiály.“


Redakční tým titulu patřícího do vydavatelství Economia k 1. lednu posílili tři píšící novináři. Jan Bumba z Českého rozhlasu, který doposud na Radiožurnálu moderoval polední a podvečerní Ozvěny dne. Pavel Taněv, dlouholetý člen týmu týdeníku Reflex, který poslední tři a půl roku pracoval jako editor a redaktor Medical Tribune. Z Lidových novin přichází Eva Hníková, která píše články především z oblasti vědy a vzdělávání.

„Příchod tří nových lidí doplňuje redakci po odchodech z loňského roku. V tuto chvíli jednáme i s dalšími špičkovými novináři. O jejich příchodu budeme včas informovat,“ komentuje personální změny ve svém týmu šéfredaktor Ondřej Neumann.

Ekonom v roce 2012Ekonom v roce 2012