Hamé se obulo do reklamy na Veselou krávu, chystá stížnost

Hamé

Hamé

Potravinářská společnost Hamé zvažuje, že na Radu pro rozhlasové a televizní vysílání podá stížnost proti reklamě na tavené sýry značky Veselá kráva, kterou začátkem dubna spustila společnost Bel Sýry Česko. Podle zástupců Hamé prý reklama poškozuje výrobky v konzervách, když má naznačovat, že jsou plné konzervantů.

„Reklama může v divácích vyvolat dojem, že výrobky, které jsou v konzervách, dosahují své dlouhé trvanlivosti díky chemickým konzervačním látkám a jsou proto méně kvalitní. To však vůbec není pravda. Jejich dlouhou trvanlivost zaručujeme prostřednictvím tepelné úpravy, nikoliv pomocí přidání konzervantů. Tato reklama proto poškozuje nejen nás, ale i další výrobce trvanlivých potravin,“ myslí si Marcela Mitáčková, ředitelka pro marketing a vývoj společnosti Hamé.

Reklama na tavené sýry je podle Hamé zaměřená proti obdobným výrobkům, jejichž trvanlivost je dána použitím chemických látek, především konzervantů. V animovaném spotu je představují krávy, jedna s parfémem, druhá na dětském kole s bočními stabilizátory a třetí balancující na konzervě. Tu navíc doprovází věta „A ta zas ujíždí na konzervantech“. Právě zobrazení konzervy považuje Hamé za poškozující.