Hledá se nejlepší reklamní herec

Metro Zlatá pecka 2013

Metro Zlatá pecka 2013

Nový ročník reklamní soutěže Zlatá pecka je za humny. Jejím generálním partnerem bude letos nově Prima. Pořádající Asociace českých reklamních agentur v rámci soutěže vyhlásila historicky první anketu O nejoblíbenějšího herce a herečku v reklamě.

Od doby, kdy se vysílala legendární reklama na kávu Douwe Egberts alias „Vašutku“, v níž hrál jako jeden z prvních slavných herců v novodobé České republice Marek Vašut, uplynulo téměř čtvrtstoletí. V české reklamě se přitom již v době první republiky vystřídaly desítky těch nejrenomovanějších herců a hereček: Adina Mandlová, Lída Baarová, Theodor Pištěk, Vlasta Burian, Antonie Nedošínská a mnoho dalších. Slavná herecká jména potvrzují, že reklama dříve neznamenala sprosté slovo.

Jak je tomu dnes? Které společnosti a značky sázejí na slavné české celebrity v reklamě? Jak jsou herci hrající v reklamě oblíbení? Jsou opravdu všichni těmi správnými ambasadory značek a reklamních poselství?

Pořádající Asociace českých reklamních agentur a marketingové komunikace v rámci soutěže kreativity v reklamě Prima Zlatá pecka vyhlásila historicky první anketu O nejoblíbenějšího herce a herečku v reklamě. Na soutěži spolupracuje také Herecká asociace a FTV Prima. Shortlist reklamních spotů a jmen herců najdou diváci na odkazu http://youbo.iprima.cz/primazlatapecka/ a hlasovat mohou až do 18. února.

Ceny těm nejoblíbenějším hercům budou předány 25. února v pražském Klubu Lávka na slavnostním galavečeru Prima Zlatá pecka 2014. Událost bude jako již tradičně moderovat Jakub Kohák.