Kindred Group zakládá nákupní alianci MediaBlock

Zakladatelé MediaBlocku: Nahoře zleva Rudolf Rokoš (Spoko), Michal Nýdrle (Kindred Group), Jan Čermák (Blaze), dole zleva Štěpán Tesařík (Red Media), Zuzana Bergrová (Go.Direct), Martin Beneš (Brainstation) a Lukáš Kružberský (Red Media)

Zakladatelé MediaBlocku: Nahoře zleva Rudolf Rokoš (Spoko), Michal Nýdrle (Kindred Group), Jan Čermák (Blaze), dole zleva Štěpán Tesařík (Red Media), Zuzana Bergrová (Go.Direct), Martin Beneš (Brainstation) a Lukáš Kružberský (Red Media) Zdroj: Kindred Group

V rámci komunikační skupiny Kindred Group se zformovalo samostatné mediální uskupení MediaBlock. Tvoří ho mediální agentury Red Media, Blaze, Go.Direct, Spoko a datová platforma Brainstation, které tak doplňují stávající kreativní a produkční agentury Kindred Group.

MediaBlock funguje jako mediální aliance s centrálním nákupem médií a současně jako investiční uskupení zaměřené na datové reklamní technologie. S ostatními členy Kindred Group sdílí kanceláře v Drtinově ulici na pražském Smíchově.

MediaBlock vznikl jako výsledek dosavadní spolupráce mezi výkonnostní mediální agenturou Red Media a specializovanými společnostmi Blaze, Go.Direct, Spoko a Brainstation, které se svým zaměřením vzájemně doplňují.

Nejen pro domácí

„MediaBlock je nákupní aliance agregující mediální rozpočty svých členských agentur. V oblasti nákupu mediálního prostoru bude ale zároveň spolupracovat i s agenturami, které nejsou součástí skupiny. Prostřednictvím MediaBlocku tak bude média nakupovat například komunikační agentura Comtech a tuto formu spolupráce chceme rozvíjet i s dalšími subjekty,“ říká jeden ze spolumajitelů MediaBlocku a zakladatel Kindred Group Michal Nýdrle, který se ve skupině věnuje vyhledávání nových obchodních příležitostí.

Jednotlivé členské subjekty nákupní mediální aliance MediaBlock jsou majetkově propojeny přes společnost Cap Media, jejímiž společníky jsou prostřednictvím svých vlastních společností Michal Nýdrle a manažeři Red Media Lukáš Kružberský, Martin Beneš a Štěpán Tesařík.