Konto Bariéry propaguje novou platformu Dobrobot

Kampaň Konta Bariéry na podporu Dobrobot.cz nafotil Goran Tačevski

Kampaň Konta Bariéry na podporu Dobrobot.cz nafotil Goran Tačevski Zdroj: archiv

Agentury Publicis Prague a Farmhouse se zapojily do přípravy nového projektu a online platformy Konta Bariéry Dobrobot.cz.

Principem projektu Konta Bariéry Dobrobot je myšlenka, že každý den je šance udělat něco malého jinak. Vyzývá k hledání kreativního způsobu, jak ušetřit nebo vydělat 30 (a více) korun, a jeho sdílení s ostatními. Například dopřát si o šálek kávy méně, dát si hamburger bez hranolků, jet do práce na kole místo tramvají.

Na webu Dobrobot.cz se lze připojit k již existující výzvě, nebo si vymyslet způsob vlastní. Každý uživatel je poté vyzván, aby ušetřených 30 korun věnoval pomocí DMS na podporu dobré věci. Uživatelé se na webu seznámí s příběhy lidí, kterým mohlo Konto Bariéry díky dárcovským SMS a dalším finančním darům již pomoci. Připojení se k výzvě na stránce Dobrobot.cz může každý pomocí sociálních sítí Facebook, Instagram a YouTube sdílet se svým okolím a inspirovat tak další.

Novinkou, představenou společně s platformou, je i revoluční sdílení DMS. Ke každé odeslané dárcovské SMS je možno připojit až tři telefonní čísla přátel, kterým přijde informace o zaslané DMS. Mohou se následně k zaslání dárcovské SMS připojit a podpořit vznik dárcovské vlny. Přípravu webu i unikátního systému řetězových DMS zastřešil Farmhouse.

Kampaň Konta Bariéry na podporu Dobrobot.cz nafotil Goran TačevskiKampaň Konta Bariéry na podporu Dobrobot.cz nafotil Goran Tačevski | archiv

Kreativní agentura Publicis připravila k projektu tři klíčové vizuály. Jejich autorem je fotograf Goran Tačevski.

Do projektu se zapojily i známé osobnosti. Prostřednictvím krátkých zábavných videí inspirují ostatní, jak ušetřit 30 (a více) korun a poslat je prostřednictvím Konta Bariéry na pomoc dobré věci. Průvodcem všech videí je písničkář, textař a komik Arnošt Frauenberg. Doposud vznikla videa s fotografem Goranem Tačevskim, ekonomem Tomášem Sedláčkem a hercem a hudebníkem Vojtěchem Záveským. Další videa se připravují.

Video s Tomášem Sedláčkem

Přípravu videí zajišťuje agentura Publicis, videa se objevují na webu Dobrobot.cz a YouTube kanálu Konta Bariéry. O PR podporu projektu se stará agentura Publicis PR. Platformě Dobrobot.cz pomáhají i stránky Blogerky.cz, čeští blogeři, youtubeři a instagrameři.